Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

O klubu

Klub ormoških študentov ali po domače "KOŠ" je prostovoljna organizacija, ki deluje v 02 regiji na področju občin Ormož, SredišÄe ob Dravi in Sveti Tomaž. Skupno tako pokriva okrog 760 študentov.

V sodelovanju z Mladinskim centrom Ormož in ostalimi društvi v svojem območju poizkušamo olajšati vsakodnevne tegobe študentov s kvalitetno in pestro ponudbo prostočasnih aktivnosti na kulturnem, športnem in zabavnem področju ter raznih ugodnosti, ki jih najdete pod zavihkom »Ugodnosti«.

Cilji kluba so študentsko mladino navdušiti za aktivno udejstvovanje na obštudijskih področjih, lokalni skupnosti pokazati, da se da z inovativnimi prijemi marsikaj narediti za vzdušje v Ormožu in okolici, študentom omogočiti karseda poceni in kvaliteten študij, sponzorsko podprti dobre projekte in zamisli in navsezadnje s svojim delovanjem in projekti navdušiti še ostale klube v naši regiji za več skupinskega dela. Svoje cilje skušamo izpolnjevati v sodelovanju z vsemi zainteresiranimi v našem okolju v obliki večjih ali manjših projektov.

Naši najbolj prepoznavni projekti so festival O.F.A.K. v avgustu, kjer združimo kulturne, športne in zabavne prireditve (www.ofak.si). Festival O.F.A.K. vsako leto pridobiva na razsežnosti in prepoznavnosti, kar nam je v veliko veselje, saj bi radi, da postane del ormoške tradicije. Ostali projekti so še: Gledališki abonma, ki ga organiziramo v sodelovanju z Mladinskim centrom in zajema 5 gledaliških predstav-komedij, vsakoletna čistilna akcija, ki jo organiziramo skupaj z ribiškim društvom v Ormožu, tradicionalni pohod na Jeruzalem ob prazniku dela ter decembra tradicionalna KOŠ božična stojnica ali tržnica, kjer predstavimo klub in načrte za naslednje leto ter se v prazničnem vzdušju podružimo s soobčani na Kerenčičevem trgu v Ormožu. 

V šolskem letu 2009/10 smo ustanovili tudi dijaško sekcijo Kluba ormoških študentov, ki skrbi za obšolske aktivnosti dijakov z raznimi projekti (karaoke, filmski večeri, turnir v odbojki ipd.).